Typiske spørgsmål

Vi “anbefaler” ingen, men har naturligvis årelang erfaringer med både gode og mindre gode håndværkere. Disse erfaringer stiller vi til din rådighed, så du bedre kan udvælge, hvilke firmaer der skal byde på din opgave. 

Ja til begge spørgsmål. Arkinaut er ansvarlige for eventuelle fejl og forsømmelser i vores rådgivning, efter dansk rets almindelige erstatningsregler. Arkinaut har tegnet professionel rådgiveransvarforsikring hos HDI Gerling.Dækningssummer maksimalt 12,5 mio. kr. for personskade, og 2,5 mio. kr. for tingskade og formuetab. Læs venligst mere i vores “Generelle forretningsbetingelser“.

Jo, på en måde, for der er ingen regler om, at der skal en arkitekt eller byggerådgiver ind over et projekt. Men du går i givet fald glip af de fordele som Arkinauts rådgivning medfører:

  • Uafhængig rådgivning, KUN med fokus på hvad der er bedst for dig, uden økonomiske interesser i de løsninger vi anbefaler.
  • Bredere og dybere faglighed: Vi er uddannet til at rådgive bredt om byggeri, både hvad det kreative og byggetekniske angår. Vi bruger AL vores tid på at give gode råd, og følger løbende med i nye erfaringer, anvisninger, regler og lovgivning.
  • Tværfaglig merværdi: Vores rådgivning baserer sig på en helhedsvurdering, sammensat af overvejelser indenfor mange forskellige områder, herunder bl.a. byggeteknik, lovgivning, æstetik, byggeøkonomi, funktionalitet.
  • Konkurrencedygtige håndværkerpriser afgivet på sammenligneligt grundlag: Kun hvis du får udarbejdet et uafhængigt hovedprojekt kan du sikre dig, at de priser du får ind fra håndværkere er direkte sammenlignelige og baserer sig på samme løsning.

Jan Felland, som ejer Arkinaut ApS, er nok en af de rådgivere som igennem de seneste 30 år har beskæftiget sig allermest indgående med de udfordringer de danske husejere har, når der skal bygges:

  • Var i 2002 med til at etablere Bolius Boligejernes Videncenter A/S, hvor han som videncenterchef i et årti derefter havde ansvaret for, at den viden som Bolius formidlede til hundredetusindvis af hjemmesidelæsere hver måned, var faglig uangribelig, relevant og nyttig.
  • Etablerede i 1999 hjemmesiden Netarkitekten.dk, som var et “mini viden- og rådgivningscenter for boligejere”, allerede inden nogen havde tænkt på noget der skulle hedde Bolius. Netarkitekten.dk blev 2002 solgt til Bolius, da Jan Felland også startede der.
  • Har skrevet fem bøger om byggeri, senest BYG OM BYG TIL RENOVER (2021), men også “Hjælp, vi skal bygge” (2016), “Huskøb, sådan!” (2004), “Køb lejlighed, sådan!” (2005) og bestselleren “Den private bygherre” (2000).
  • Har i mindst 30-40 artikler gennem årene været brugt af eksterne medier som “byggeeksperten”.
  • Har været ansvarlig chefredaktør på yderligere 12 bøger om byggeri (af andre forfattere).
  • Har arbejdet med arkitektrådgivning i 18 år og med byggeri i alt i 30 år.

Alt dette (og meget mere) står til din rådighed som kunde hos Arkinaut.

Arkinaut er et enkeltmandsfirma, som samarbejder tæt med både freelancere, ingeniører, geoteknikere, landinspektører og andre specialister. Det er indehaveren Jan Felland som tegner firmaet og som altid vil være den gennemgående kontaktperson og primære producent af tegninger/beskrivelser. 

Nej, vi fokuserer på projekter i enfamiliehuse. Men spørg gerne, så kan vi evt. henvise til gode kolleger i andre firmaer.