Mini-pakke: Tilbudstjek

“Er håndværkernes tilbud fyldestgørende?”

Har du selv indhentet priser fra et håndværksfirma, uden at bruge byggerådgiver? Sidder du nu med tilbuddet i hånden og er i tvivl om det nu også er dækkende og retvisende for det du ønsker udført? Er du måske også i tvivl om hvad håndværkernes forbehold betyder, eller om der er noget vigtigt du har glemt?

Ved du fx, at du bliver ansvarlig for sikkerhed og sundhed på “byggepladsen”, og hvordan du skal håndtere det ansvar? Eller at det også er dig som husejer der er ansvarlig for at potentielt miljøskadelige materialer bliver affaldssorteret og håndteret korrekt af håndværkerne?

Ønsker du med andre ord en fagmands blik, uafhængige vurdering og gode råd til aftalen med håndværkerne?

Så kan vi hjælpe.  

Sådan fungerer det

Kontakt os via kontaktformularen, og beskriv kort din opgave. Så vender vi tilbage til dig for at afklare din opgaves karakter og få tilsendt håndværkernes tilbud. Derefter kan vi gennemgå det/de tilbud du har modtaget, og vejlede dig til en mere sikker byggeaftale. 

Hvordan gør vi?

Vi er specialister i projekter i enfamiliehuse, og har løbende udbud hvor det er os der formulerer opgavens beskrivelse og nærmere aftalegrundlag mellem en husejer og håndværkere. Vi har derfor årelang erfaring med at spotte hvor der måtte være huller i et tilbud eller uklare vilkår, som kan betyde bøvl og ekstraregninger når håndværkerne går i gang med at arbejde. 

Når håndværkertilbud kan være mangelfulde er det yderst sjældent “ond vilje” fra håndværkernes side. Det er ofte blot et udtryk for branchens kotymer, samt at håndværkeren og husejeren ikke får afstemt forventningerne grundigt nok (på skrift). 

Derfor vil det i de fleste tilfælde være en fordel får både dig og håndværkerne, at jeres aftalegrundlag bliver så afklaret som muligt. Og det er det vi kan bidrage til. 

Hvad modtager du? 

Når vi har gennemgået tilbuddene udformer vi vores iagttagelser og anbefalinger til dig i et kort notat. 

Når du har haft lejlighed til at læse notatet, ringer vi til dig og tager et telefonmøde på 15-20 min., hvor vi forklarer vores anbefalinger, så du konkret ved, hvad du bør gøre.

Dermed er du i stand til at melde tilbage til håndværkerne, så I sammen kan få udformet et aftalegrundlag som i højere grad forebygger misforståelser – til fordel for både håndværkerne og dig. 

Pris: 1.900 kr.

Inkl. moms.

Ring 24 88 31 53 eller få os til at kontakte dig

Fakta om tilbud fra håndværkere

Forskellige måder at indhente håndværkerpriser på

Når man skal indhente priser på byggearbejde, kan det grundlæggende ske på tre måder.

Regningsarbejde

Håndværkeren går bare i gang og sender løbende regninger på det arbejde der udføres. Du kender ikke slutprisen på forhånd. Metoden kan være velegnet til helt små opgaver og i situationer, hvor arbejdets omfang ikke kan fastlægges præcist på forhånd.

Overslag

Håndværkeren afgiver en cirkapris der ikke er fast og dermed ikke bindende. Den endelige pris kan sagtens blive højere (eller lavere). Det kan være vanskeligt at afgøre præcis hvornår en slutpris er urimelig meget højere end overslaget. En tommelfingerregel siger, at et overslag maksimalt må blive ca. 15% dyrere, men det er netop kun en tommelfingerregel.

Fast pris

Tilbudsprisen er bindende og er dermed også det beløb der kommer til at stå på slutregningen, med mindre der aftales ændringer i omfang og pris undervejs. Velegnet til opgaver hvor omfang og kvalitet kan beskrives præcist på forhånd.

Bed om en fast pris

Alle tre former har deres berettigelse i forskellige sammenhænge, men når det handler om tilbygninger vil en fast pris være at foretrække. Så derfor bør det fremgå af udbudsmaterialet, at håndværkerne bliver bedt om at komme med en ”fast pris”.

Bemærk i øvrigt, at nogle håndværkere tager betaling for at afgive et tilbud, eller hvis du vælger ikke at benytte dig af det. Spørg ind til det inden du beder om et tilbud, eller skriv selv i dit udbudsmateriale, at tilbud ikke vil blive honoreret.

Billigst er ikke altid bedst

Den billigste håndværkerpris er ikke altid pr. automatik det klogeste valg. Har du fx modtaget tre tilbud hvoraf de to ligger tæt på hinanden prismæssigt, mens det tredje er væsentlig billigere, er der grund til ekstra opmærksomhed. Det er naturligvis fristende at vælge et meget billigt tilbud, men der kan også være udfordringer. Måske har entreprenøren simpelthen regnet forkert og overset noget i sin prissætning. Umiddelbart skal han stadig løse opgaven til den billige pris han har afgivet (med mindre den er åbenlys forkert), men man kan ikke fortænke ham i, at forsøge at indhente det tabte undervejs, med risiko for umotiverede ekstraregninger eller ringere byggekvalitet. En mistænkelig billig pris kan også skyldes krise hos det pågældende firma.

Men en meget billig pris kan naturligvis også blot være et udtryk for, at de andre er for dyre, eller at den billige håndværker rigtig gerne vil have opgaven i hus. Måske har entreprenøren lige mistet en anden opgave og mangler arbejde til sine svende.

Er prisen på markedsniveau?

Når du skal vurdere om en pris er bekymrende lav, må du vurdere om den ligger på markedsniveau, mens de dyrere priser bare er for dyre – eller om den billige pris ligger væsentligt under markedspris, mens de øvrige priser ligger omkring det forventelige.

Hvis den billigste pris kommer fra en entreprenør der ikke har været på besigtigelse, og som du således slet ikke har hilst på, bør du tage et møde med vedkommende. Det menneskelige aspekt spiller en rolle. Du kommer til at få en del dialog med den entreprenør du vælger, så ud over at alt det formelle og prisen skal være på plads, skal du også have en god mavefornemmelse. 

Artikler på Tilbygning.nu: