Gode råd til huskøbere

Renovering af murermestervilla - Arkinaut ApS

Ved et huskøb bliver du typisk præsenteret for en Tilstandsrapport over det hus du kigger på. Tilstandsrapporten beskriver imidlertid IKKE husets samlede og objektive tilstand, men alene skader og forhold man ikke kan forvente af et hus af den pågældende type og alder. Hvis der fx er fugt i kælderen på et murermesterhus fra 1920’erne vil det typisk IKKE blive omtalt i Tilstandsrapporten, for det må man forvente af sådan et hus. Tilstandsrapporten giver dermed ikke et fuldt og dækkende billede af husets sande tilstand. Derfor har myndighederne udviklet nogle generelle hustypebeskrivelser, som følger med Tilstandsrapporten. Hustypebeskrivelserne supplerer dermed Tilstandsrapporten. Men det vil under alle omstændigheder være godt at have sin egen byggetekniske ekspert med ude og se huset og tolke Tilstandsrapporten.

Video: Om Tilstandsrapporten og Hustypebeskrivelsen ved huskøb

Video: Om Huseftersynsordningen

Hustypebeskrivelserne

Som nævnt giver hustypebeskrivelserne generel information om de konstruktionsmæssige og byggetekniske forhold der var tidstypiske da det pågældende hus blev opført. Du får altså øget indsigt i, hvilken “vare” du er i gang med at købe. Hustypebeskrivelserne indeholder nogle såkaldte OBS-punkter, som du skal være særlig opmærksom på i forhold til vedligeholdelsen af bygningen. Du modtager hustypebeskrivelsen sammen med Tilstandsrapporten. Hustypebeskrivelsen er generel og hænger som sådan ikke sammen med Tilstandsrapporten og ejerskifteforsikringen.

Der findes cirka 30 hustypebeskrivelser. På Boligejer.dk kan du se dem alle eller finde den, der passer bedst til det hus du kigger på.

Flere gode råd

Erhversstyrelsens side Boligejer.dk kan du finde meget mere info om ejendomshandel, fx denne Guide til boligkøb.

Arkinaut tilbyder assistance til huskøbere

Få uvurderlig viden om husets virkelige tilstand og ombygningsmuligheder, inden du skriver under: Køberrådgivning – Med fokus på ombygningsmuligheder.

Renovering af murermestervilla efter huskøb - Arkinaut ApS

Comments are closed.