Om os

Arkinaut Arkitekt- og byggerådgivning ApS ejes af Jan Felland, der er arkitekt, bygningskonstruktør BTHbyggeøkonom og forfatter:

 • 26 års erfaring fra byggebranchen, heraf 13 som byggerådgiver.
 • Forfatter til TILBYGNING.nu – Markedets mest omfattende og konkrete vejledning til alle der skal udvide deres hus.
 • Forfatter til flere andre fagbøger om byggeri, bl.a. bestselleren “Den private bygherre” og “Hjælp, vi skal bygge”. Chefredaktør på yderligere 11 bøger om byggeri.
 • Tidligere mangeårig videncenterchef og en af grundlæggerne af Bolius Boligejernes Videncenter A/S (2002-2014).
 • Tidligere sagsarkitekt hos det velrenommerede Wohlert Arkitekter A/S i København (1991-2002).
 • Mange års erfaring med kommunikation indenfor byggebranchen – har skrevet bogen “Kom ud over rampen” om effektiv kommunikation.

Arkinaut samarbejder med ingeniører, landinspektører, geoteknikere og andre specialister.

Vi er uafhængige af andre interesser end at rådgive vore kunder bedst muligt.

Vi “anbefaler” ikke specifikke håndværkere/entreprenører, men kan godt foreslå nogle, som vi har gode erfaringer med. Ansvaret for udførelsen vil imidlertid altid påhvile den udvalgte entreprenør.

Arkinaut løser flest opgaver i Hovedstadsregionen og på Sjælland, men har også sager på Fyn og i Jylland. De fleste af vores sager ligger i København, Frederiksberg, Gentofte, Hvidovre, Vanløse, Rødovre, Herlev, Gladsaxe, Solrød Strand, Ballerup, Valby, Dragør, Tårnby, Hellerup, Brønshøj, Birkerød, Dragør, Lyngby, Roskilde og Køge.

Vi er altid åbne for en dialog, så skriv eller ring til os (bare ikke når OB spiller).

Firmaoplysninger

ARKINAUT Arkitekt- og byggerådgivning ApS

v/Jan Felland

CVR nr.: 37 76 37 21

Engvej 67a

2791 Dragør

M: 24 88 31 53

E: JF@ARKINAUT.dk

 

 

Professionel rådgiveransvarsforsikring tegnet i HDI Gerling.

Bankforbindelse: Bank Nordik.

Revisor og bogholder: Baker Tilly.

Netværk: Tidligere medlem af Dragør Erhvervsnetværk og BNI.

ARKINAUT støtter:

 

 

 

Hvorfor vælge os?

Medstifter og videncenterchef i Bolius

Arkinauts indehaver Jan Felland var i 2002 medstifter af Bolius Boligejernes Videncenter A/S og i et årti derefter manden bag succeser som Bolius.dk, Bolius Nyhedsbrev, Bolius Idépris, Bolius Faktaartikler, Spørg Eksperten, TV Bolius og Bolius Forlag. Jan var bl.a. ansvarlig for, at den viden som Bolius formidler til hundredetusindvis af læsere hver måned, er faglig uangribelig, relevant og nyttig. Det har givet en ekstrem stor viden om enfamiliehuse, byggeri og boligejernes udfordringer.

Forfatter til flere byggebøger

Arkinauts indehaver Jan Felland er forfatter til fem vejledende bøger om byggeri, rettet mod boligejere. Tre er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busch. Den seneste (og mest ambitiøse) ligger online på Tilbygning.nu. Desuden har Jan været chefredaktør på 12 andre byggebøger, udgivet at Bolius Forlag. Arbejdet med bøgerne har givet ekstraordinær indsigt i mange emner indenfor byggeri.

26 års erfaring og stadig nysgerrig

Vi læser byggebøger til morgenmaden. Selvom vi har arbejdet professionelt med byggerådgivning siden 1991, følger vi stadig engageret med i ny viden og erfaringer, der kan komme vores kunder til gode. Love, regler, anvisninger og opsamlede erfaringer forandrer sig hele tiden, og det er vores mål, altid at være ajour med den seneste, relevante fagviden.

Vi brænder for det

Vi elsker huse og vi elsker at rådgive mennesker om deres boligprojekter. Intet er større, end at se vores rådgivning virke, så vores kunder får gode løsninger, tryg proces og sparede omkostninger til unødige ekstraregninger. Det giver så meget mening for os.

Typiske spørgsmål

Kan man ikke bare kontakte en håndværker med det samme?

Jo, på en måde, for der er ingen regler om, at der skal en arkitekt eller byggerådgiver ind over et projekt. Men du går i givet fald glip af de fordele som Arkinauts rådgivning medfører:

 • Uafhængig rådgivning, KUN med fokus på hvad der er bedst for dig, uden økonomiske interesser i de løsninger vi anbefaler.
 • Bredere og dybere faglighed: Vi er uddannet til at rådgive bredt om byggeri, både hvad det kreative og byggetekniske angår. Vi bruger AL vores tid på at give gode råd, og følger løbende med i nye erfaringer, anvisninger, regler og lovgivning.
 • Tværfaglig merværdi: Vores rådgivning baserer sig på en helhedsvurdering, sammensat af overvejelser indenfor mange forskellige områder, herunder bl.a. byggeteknik, lovgivning, æstetik, byggeøkonomi, funktionalitet.
 • Konkurrencedygtige håndværkerpriser afgivet på sammenligneligt grundlag: Kun hvis du får udarbejdet et uafhængigt hovedprojekt kan du sikre dig, at de priser du får ind fra håndværkere er direkte sammenlignelige og baserer sig på samme løsning.

Kan Arkinaut hjælpe “hele vejen igennem”?

Ja, vores rådgivning dækker alle faser af et bygge- eller renoveringsprojekt, lige fra de allerførste idéer, til håndværkerne er færdige med udførelsen. Vi samarbejder desuden med eksterne specialister som supplerer Arkinauts egne kompetencer, så du får den absolut bedste rådgivning undervejs.

Hvordan adskiller Arkinaut sig fra andre arkitekter/byggerådgivere?

Jan Felland, som ejer Arkinaut ApS, har i ekstraordinær grad beskæftiget sig med viden om enfamiliehuse og boligejeres udfordringer:

 • Var i 2002 med til at etablere Bolius Boligejernes Videncenter A/S, hvor han som videncenterchef i et årti derefter havde ansvaret for, at den viden som Bolius formidlede til hundredetusindvis af hjemmesidelæsere hver måned, var faglig uangribelig, relevant og nyttig.
 • Etablerede i 1999 hjemmesiden Netarkitekten.dk, som var et “mini viden- og rådgivningscenter for boligejere”, allerede inden nogen havde tænkt på noget der skulle hedde Bolius. Netarkitekten.dk blev 2002 solgt til Bolius, da Jan Felland også startede der.
 • Har skrevet fem bøger om byggeri, senest TILBYGNING.nu (2019), men også “Hjælp, vi skal bygge” (2016), “Huskøb, sådan!” (2004), “Køb lejlighed, sådan!” (2005) og bestselleren “Den private bygherre” (2000).
 • Har i mindst 30-40 artikler gennem årene været brugt af eksterne medier som “bygge-eksperten”.
 • Har været ansvarlig chefredaktør på yderligere 12 bøger om byggeri (af andre forfattere).
 • Har arbejdet med arkitektrådgivning i 14 år og med byggeri i alt i 25 år.

Alt dette (og meget mere) står til din rådighed som kunde hos Arkinaut.

Hvad koster det at bruge Arkinaut?

Du er altid velkommen til at ringe til os og få en snak om dit projekt og vores ydelser – det koster naturligvis ingenting, og er helt uforpligtende for dig.

Vores timepris er i øvrigt 975,- kr. inkl. moms (780,- ex. moms). Vi tilpasser altid vores rådgivning til den konkrete situation, så du aldrig kommer til at betale for mere end du ønsker og har behov for.

Prisoversigt:

 • Startpakke: 4.900,- kr. inkl. moms og kørsel.
 • Køberrådgivning i forbindelse med huskøb: 4.900,- kr. inkl. moms og kørsel.
 • Øvrig rådgivning: Efter tilbud.
 • Timepris generelt: 975,- kr. inkl. moms (også tid forbrugt på kørsel).

Ring og få et tilbud på netop DIT projekt: Tlf. 24 88 31 53, eller skriv til os her.

Har Arkinaut et ansvar for rådgivningen – og en forsikring?

Ja til begge spørgsmål. Arkinaut er ansvarlige for eventuelle fejl og forsømmelser i vores rådgivning, efter dansk rets almindelige erstatningsregler. Arkinaut har tegnet professionel rådgiveransvarforsikring hos HDI Gerling.Dækningssummer maksimalt 12,5 mio. kr. for personskade, og 2,5 mio. kr. for tingskade og formuetab. Læs venligst mere i vores “Generelle forretningsbetingelser“.

Er det ikke dyrt i kørsel at bruge Arkinaut, hvis man bor langt fra København?

Nej, for ofte er et enkelt møde på stedet nok til, at vi kan arbejde med både skitseforslag, byggetilladelse og hovedprojekt. Det er først i forbindelse med evt. løbende tilsyn med håndværkernes arbejde, at der skal køres en del og kørsel derfor kan betyde noget honorarmæssigt. Men i de tilfælde kan vi tilbyde tilsyn udført af en af vores samarbejdspartnere tættere på byggepladsen.